Tartar av fersk Fjellrøye

“Tartar av fersk Fjellrøye fra Blåfjellmed asiatiske smaker og avokado” – Lars Erik Vesterdal

Dette trenger du til 4 personer:

 • 600 gr filet av Blåfjell-røye
 • ½ agurk
 • 2 stk avokado
 • 4 stk reddiker
 • 2 ss olivenolje
 • 1 stk lime
 • ½ pt koriander
 • 1 liten rødløk

Til saus

 • 2 dl god soyasaus
 • 2 ss sukker
 • 2 ss smør
 • 1 sitron
 • 1 liten bit ingefær
 • 1 stk sitrongress
 • 1 fedd hvitløk
 

Slik gjør du

Ta ut alle bein fra fileten, samt skinnet. Skjær bort det brune fiskefettet som ligger på skinnsiden. Kutt fisken opp i små terninger og ha den i en bolle. Tilsett finkuttet agurk og rødløk. Spar litt av agurken til senere. Smak til blandingen med salt, pepper og litt olivenolje Mos avokadoen med en gaffel og tilsett saften av lime og finkuttet koriander. Ikke mos den slik at den blir til puré men til en grov krem. Smak til med salt, pepper og noen dråper god olivenolje. Smelt sukker til en karamell og tilsett soyasaus. La dette stå slik at karamellen løses opp i soyaen. Tilsett finkuttet ingefær, hvitløk og sitrongress.  Brun smør i en kjele til det blir nøttebrunt og bland dette med soyablandingen. Smak til med sitronsaft. Kutt agurk og reddiker i tynne skiver. Legg avokadokremen i bunnen på en tallerken( bruk gjerne en ring hvis du har det) og legg en tynt lag med agurk og reddiker før du legger røye-tartaren på toppen. Pynt med en reddikskive og noen grønne urter.

 

« Kvaliteten på Blåfjellrøye er unik. Å spise den rå er utrolig godt. Den som liker sushi kommer til å elske denne retten»