Skinnstekt Fjellrøye med kantarellrisotto

Foto: Robert Mære

 

«Fjellrøye og kantareller er en utrolig god kombinasjon. Smaken av vill natur kommer virkelig frem i denne retten» – Lars Erik Vesterdal

Dette trenger du til 4- personer

 

 • 800 gr filet av Blåfjell-røye
 • 2 ss matolje
 • 200 gr arborio-ris eller lignende
 • 200 gr kantareller
 • 6 dl grønnsak- eller kyllingkraft/ buljong
 • 2 dl hvitvin
 • 2 små løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 3 ss mør
 • 2 ss olivenolje
 • 50 gr parmesan
 • 1 potte persille
 • 1 liten spisskål

 

Slik gjør du

 

Vask risen i kaldt vann helt til vannet blir blankt. Rist av alt vanne. Finkutt løk og hvitløk og fres blankt i en vid kjele med olivenolje og litt av smøret. Riv opp kantarellene og la de steke med i et par minutter. Tilsett risen og spe med kokende kraft til risen er mør og har en kremet og litt flytende konsistens. Ta ut alle bein på fiskefileten og del opp i passe stykker. Snitt skinnet og krydre med salt og pepper. Varm opp matolje i en panne og stek fisken med skinnsiden ned på medium varme til skinnet blir sprøtt. Riv av hele blad av spisskålen og kok i saltet vann i tre minutter. Sil av vannet og rør inn litt smør og salt. Avslutt med å rive parmesan i risottoen og rør inn smør. Smak til med salt, pepper og sitron. Anrett dette fint på en tallerken.