Gründerens favorittoppskrift

Stekt røyefilet med stekt paprika og vår spesialsaus

Ingredienser:

Filetert røye og følgende råvarer:

Slik gjør du:

Legg filèen(e) i en «aluminiumsfoliebåt». 1 stk filèt pr båt. Legg filèen på folien og brett opp kantene.

Strø på sitronpepper, og et par klatter med smør, ikke for mye.

Strø på passe med Maldonsalt, fersk fisk tåler salt.

Stekes på 220 grader i 13-15 min alt etter størrelsen på filèen. Varmluft.


Saus:

  • 250 g meierismør
  • 1 boks seterrømme (3 dl)
  • ¾ – 1 glass med tørket gressløk 

Smelt smøret. Hell i rømmen og varm opp, ikke kok opp. Rør om heletiden. Når alt er smeltet, ha i gressløken.

Sausen skal ikke kokes, men tas akkurat til før den bobler (maks 80 grader, bruk gjerne steketermometer). Visp godt hele tiden. Hvis sausen koker, sprekker rømmen (skiller seg som i en rømmegrøt) og den nydelige smaken forsvinner. La sausen hvile, og varm den opp forsiktig før servering.


Paprikasalat:

  • 3 stk paprika 3 farger
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk chili

Strimle 3 stk paprika i tynne skiver, gjerne en gul, en rød og en grønn.

Bruk ostehøvel og lag flate tynne strimler av gulrota.

Stek alt i ei panne, og tilsett hakket chili. Stek på lav temperatur for å få fram sødmen i paprikaen og gulrota. Chili har varierende styrke, tilpass. Den pikante chilismaken setter en spiss på denne salaten.

Beregn drøyt en paprika pr person.

Potet:

Mandelpotet passer perfekt til denne retten.

Et festmåltid er klart for servering!


Ovnsstekt hel Røye

Man kan også steke hel røye med samme tilbehør som filet-stekt røye.

Strø salt i buken på fisken og strø salt utenpå. La den ligge et par timer før steking.

Pakk den inn i aluminiumsfolie, og stek den på ca 220 grader.

Tid avhenger av størrelse på fisken, alt fra 15 minutter til 20-25 minutter hvis det er en stor fisk.

Hvis man ønsker en annen saus, kan man lage eller kjøpe Sandefjordsmør eller Hollandaiese-saus til måltidet.

Likeledes kan man variere med ovnsstekte poteter i båter, og råkostsalat. Bland gjerne fetaost i salaten, det passer utmerket til røye!