Stekt ishavsrøye

Bilde fra: https://www.godt.no/oppskrift/4137/stekt-ishavsroeye

Hentet fra: https://www.godt.no/oppskrift/4137/stekt-ishavsroeye

Dette trenger du

  • 800g røye
  • 0.5 loff
  • salt og nykvernet pepper
  • 5ss fløte
  • 2ss kaldt smør
  • 1ts presset sitronsaft
  • 2ts dill
  • 1ss granateple

Slik gjør du

  1. Legg den tørre loffen i kjøleskap natten over, slik at den er ordentlig hard.

  2. Bruk så en skikkelig skarp sagkniv og skjær så tynne skiver som mulig på langs. (Du er heldig hvis du har en oppskjærmaskin!)

  3. Fjern skorpen og tilpass skivene til fiskefiletene.

  4. Ha litt salt og pepper på begge sider av filetene. Press en skive loff forsiktig på yttersiden av hver filet.

  5. Legg litt bakepapir på et fat, fukt papiret med litt olje og legg fisken på med brødet ned.

  6. La dem gjerne ligge kjølig en drøy time.

  7. Stek dem så forsiktig i en teflonpanne på middels varme, med loffen ned.

  8. Når du ser på siden at fiskekjøttet begynner å bli stekt opp mot midten snur du den et kort øyeblikk. (Servert på varme tallerkener vil det være nok å snu dem rett på tallerkenene.)

  9. Kok opp fløten i en liten kjele.

  10. Skjær det kalde smøret i små terninger og pisk det inn, litt etter litt.

  11. Smak til med sitronsaft.

  12. Ha i hakket dill rett før servering og legg granateplefrø rundt.