Taco med fjellrøye

Foto: Robert Mære

Dette trenger du til 4- personer:

  • 600 gr varmrøkt fjellrøye fra Blåfjell
  • 12 tacoskjell
  • 2,5 dl rømme
  • 1 pt koriander
  • 1 pose blandet salat
  • 2 avokado
  • 2 lime
  • 1 boks små søte tomater

Til saus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts cumin
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts tabasco
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til sausen og la den stå i 20 minutter. Finkutt koriander og bland sammen med rømme. Smak til med salt og litt sitron. Riv opp varmrøkt fisk i litt store stykker og varm i en ovn på 100 grader i 5 minutter. Kutt opp avokado i terninger og tomater i skiver. Varm tacoskjellene i ovnen og fyll skjellene med grønnsaker, salat, fisk og masse saus.

 

«Et utrolig godt alternativ til klassisk fredags-taco. Den myke fisken gjør seg veldig godt i dette meksikansk-inspirerte selskapet»