“Pepperstekt Fjellrøye fra Blåfjell med fennikelsalat, nøttesmør og potetpuré” – Lars Erik Vesterdal
Dette trenger du til 4- personer:
- 800 gr filet av Blåfjell-røye
- 2 ss matolje
- 2 ss sort grovkvernet pepper
- 2 stk fennikel
- 1 pt persille
- ½ pt mynte
- 2 ss olivenolje
- 1 lime, eller sitron
- 1 kg poteter
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- 1 dl fløte
Til saus
- 4 ss smør
- 2 ss soyasaus
- 100 gr mandler, eller hasselnøtter
- 1 lime
Slik gjør du
Fjern skinn og bein fra fileten og del den opp i serveringsklare stykker. Gni inn oversiden av fileten med masse sort pepper, og litt salt. La den ligge på benken i noen minutter. Kutt fennikel i syltynne skiver og legg i isvann i 5 minutter. Rist av vannet og mariner den i olivenolje, sitronsaft, persille og mynte. Smak til med litt salt. Skrell og kok potetene møre. Kok opp melk, smør og fløte. Mos potetene i blandingen og smak til med salt, pepper og sitron. Varm opp matolje i en panne og stek fisken med skinnsiden ned. Tilsett smør og øs dette over fisken. Ta ut fisken av pannen og tilsett grovhakkede nøtter, soyasaus og litt limesaft. Anrett dette pent på en tallerken.
« Stek alltid fisken kun på en side, da blir den veldig saftig og konsistensen unik»