Har solgt 8 tonn fjellrøye til matglade trøndere

I vår startet Blåfjell med nettsalg av eksklusiv fjellrøye. Kundene henter villig varene på parkeringsplasser rundt om i Trøndelag, og i Trondheim er etterspørselen stadig økende.

Hvite isoporesker bæres ut av en lastebil. Ved Nidar sjokoladefabrikk har en rekke kunder møtt fram på parkeringsplassen for å kjøpe noe helt annet en sjokolade.

For aller første gang er det nemlig mulig å kjøpe røye rett ved sjokoladefabrikken.

Røya er slaktet hos bedriften Blåfjell AS i Lierne. Her ligger et landbasert anlegg for fjellrøye, sannsynligvis det eneste av sitt slag i Norge.

Eksklusive restauranter i Europa har lenge vært ivrige bestillere av fjellrøye fra Lierne, men da korona satte kroken på døra for mange av disse ble det plutselig mulig for mannen i gata å få tak i denne ettertraktede fisken.

IMG_3368

Lot ikke muligheten gå fra seg

Slikt vekker nysgjerrigheten til mange. En av dem er Sverre Inge Heimdal. Han er lokalmat-entusiast og lot ikke muligheten gå fra seg da fiskebilen stoppet i Trondheim.

-   Fisk som er på rundt en kilo passer bra for små husholdninger. Rund fisk som dette kan jeg også steke og bake hel, sier Heimdal. Det som blir til overs passer også perfekt til restemåltider.

Han sier utleveringen av røyen ved porten til sjokoladefabrikken gikk knirkefritt.

-   Utleveringen fungerte bra. Det var trivelige karer med kremmer-instinkt som overleverte fisken. Praktisk utleveringssted var det også ettersom jeg kunne benytte anledningen til å kjøpe litt sjokolade i tillegg, sier han.

Nå ser han allerede fram til neste levering som er i juni. Da vurderer han også å prøve tokilos kassen med varm- og kaldrøkt røye.

IMG_3373

Mange fornøyde kunder

Geir Fosland fra Trondheim er en av mange kunder som har kjøpt røye fra Lierne. Han forteller at røyen var over all forventning.

– Jeg mener denne fisken er i en klasse for seg. Den har god konsistens og en smak som er meget god. Etter å ha laget flere smakfulle middager med denne eksklusive råvaren så anbefaler jeg den på det varmeste.

Han var en av de aller første som sikret seg røye under den aller første utkjøringen i mars. Siden den gang har det blitt både to, tre og fire utkjøringer, og tilsammen er det solgt over 8 tonn røye på denne måten.

blafjell_nidar

Tar av på Facebook

Antall fornøyde kunder blir det stadig flere av. Mange har delt sine opplevelser på Facebook. Her er noen av kommentarene:

 “Kjempefin og god fisk.”

“Takk for maten. Prøvde ei oppskrift (den første), og vi blei veldig fornøyd.”

“Anbefales virkelig!! Helt fantastisk god fisk”

“Fantastisk flott fisk. Beste middag vi har hatt på lenge.”

“Takk for kjempe god røye, det ble et herremåltid🐟 første gang vi prøver, men ikke siste, gleder oss til neste levering👍🤩

“Var å hentet fisk på torsdag og i går fredag serverte jeg fisk med potetmos, asparges og denne sausen, smakte fortreffelig og denne sausen... 🥰 nydelig 🤩

“Det var aldeles nydelig. Knallgodt”

“Helt supert- veldig saftig og flott konsistens.”

Har du lyst å smake fjellrøya fra Lierne? Da kan du legge inn din bestilling her.
Neste utlevering er 4.–5. juni, og fra juli vil du også kunne kjøpe filetert røye.