Sandwich med varmrøkt Fjellrøye

Foto: Robert Mære

«Varmrøkt fjellrøye fra Blåfjell er utrolig saftig og egner seg veldig godt til all slags brødmat» – Lars Erik Vesterdal

Dette trenger du til 4- personer:

  • 400 gr varmrøkt Fjellrøye fra Blåfjell
  • 4 skiver surdeigsbrød eller annet godt brød
  • 1 liten pose blandet salat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • 2 ss smør
  • ½ agurk
  • Urter til pynt

Slik gjør du

Smør et godt lag smør på brødskivene eller rist de i en varm panne med smør. Vend salaten i olivenolje, salt og pepper, samt noen dråper sitronsaft. Legg den marinerte salaten på skivene og topp den med biter av saftig varmrøkt røye. Skjær noen lange strimler av agurk og pynt med det. Smak til rømme med litt sitronsaft og legg på toppen. Pynt gjerne med noen fine urter.