Sprøstekt fjellrøye

Foto: Robert Mære

 

«Sprøstekt Fjellrøye fra Blåfjell servert i fyldig potetsuppe med spinat» – Lars Erik Vesterdal 

 

Dette trenger du til 4-personer

  • 600 gr filet av Blåfjell-røye
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss smør
  • 1 pose spinat

Til suppe

  • 300 gr mandelpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 dl h-melk
  • 1 ss rømme
  • 2 dl vann
  • ½ terning kylling-buljong eller 2 dl kyllingkraft.
  • 1 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje

 

Slik gjør du

Skrell mandelpoteter og kok de møre i vann uten salt. Damp de tørre. Kok opp melk, fløte og smør sammen med finkuttet hvitløk. Press potetene gjennom en sil og bland dette sammen med melken. Tilsett kyllingkraft/ buljong og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Hvis suppen blir for tykk kan du ha i litt vann eller kraft

Napp ut beina av fisken med en tang og skjør bort bukbeina. Snitt skinnet og krydre med salt og pepper. Varm opp rapsolje i en teflonpanne til medium varme og stek fisken med skinnsiden ned slik at den blir sprø. Mot slutten tilsettes smør. Øs smøret over fisken men la skinnsiden være ned. Når skinnet er sprøtt tar du fiske ut av panna og steker spinaten i samme panne.

Anrett nykokt potetsuppe i en dyp tallerken og legg fiskestykke i suppen med skinnsiden opp og topp det hele med spinat og noen grønne urter. Legg noen dråper olivenolje i suppa helt til slutt.

 

« Det er lett å få skinnet på Blåfjell-røya sprøtt. Bruk nok varme og ikke for mye fett i panne så blir det garantert suksess»