Fjellrøye med kremet pasta

Foto: Robert Mære

Fjellrøye fra Blåfjell med kremet pasta servert med asparges og spinat

Dette trenger du til 4 personer:

  • 600 gr filet av Blåfjell-røye
  • 600 gr tørket pasta av god kvalitet
  • 2,5 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 1 rødløk
  • 1 bnt grønne asparges
  • 1 liten pose spinat
  • 1 sitron
  • 1 pt persille
 

Slik gjør du

Skjær fiskefileten fri for skinn og bein og del opp i terninger på ca 2 cm. Kok pastaen slik det står på pakken, men et minutt mindre. Kutt opp asparges og kok i tre minutter. Avkjøl i isvann. Kutt rødløk i ringer og fres blankt i smør. Tilsett fløte og pasta. Kok dette sammen i et minutt før du vender inn fiskebiter, kokte asparges og spinaten. La dette stå til fisken er rosa og perfekt. Avslutt med noen dråper sitron, litt kuttet persille, salt og pepper og du har en kjapp, enkel og utrolig god pastarett.

 

«Fjellrøye fra Blåfjell trenger minimal varmebehandling for å bli ferdig. Når den er rosa i midten er den på sitt absolutt saftigste» -Lars Erik Vesterdal