Bakt røye med super saus

BAKT: Bakt Røye med en saus du kan bruke til all salgs fisk. // FOTO: Mette Møller

Hentet fra: https://www.oppskrift.no/oppskrift/bakt-roye-med-super-saus

Nivå: Lett
Total tid: 25min
Inneholder: Fisk, Skalldyr, Laktose

Dette trenger du

Til 4 personer:

800g røye(filet)
3dl    fiskekraft
2dl    fløte
1dl    hvitvin(eller eplesaft)
4stk  sjalottløk(finhakket)
3ss    gulrot(finskåret)
3ss    sellerirot(finskåret)
         salt(smak til)
1ss   kruspersille(finhakket)
0.5ss    gressløk(finhakket)
0.5ss    kjørvel(finhakket)
 

Slik gjør du

  1. Kok opp fiskekraft, fløte, hvitvin og sjalottløk, og kok inn til du har rundt 4 dl saus.

  2. Legg i de finskårne grønnsakene og kok til de er passe møre. Smak til med salt, og ha i finhakkede urter til slutt.

  3. Del fisken i fileter på rundt 200 g, og fordel dem utover en smurt bakeplate. Strø på litt salt, og bak fisken på 200 grader i 5-6 minutter.